Basisonderwijs

BasisonderwijsMaatwerk
Naar aanleiding van de vraag  van de school ontwikkelt PROEF één of meerdere uitdagende theaterlessen op maat. Zo kunnen de lessen aansluiten bij een thema, kan er vanuit een boek worden gewerkt. Ook kan er vakoverstijgend gewerkt worden en kunnen de competenties die de school belangrijk vindt aan bod komen. Van eenmalige workshops tot trajecten en het maken van een schoolvoorstelling, er is veel mogelijk. 
In de projecten staat het ervaren van theater, spelplezier, sociale ontwikkeling en een grote dosis verbeelding centraal.

Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden. Neem voor het bespreken van jullie wensen contact op.

Verhalen komen tot leven
Onderbouw
In een geleide fantasie worden de leerlingen mee genomen in een avontuur. Het klaslokaal verandert in een bos, een danszaal, een oud kasteel of ….
Samen met de theaterdocent spelen de kinderen theater in het moment. De verbeelding wordt aangesproken en verhalen worden gecreëerd.

Bovenbouw
Wat komt er allemaal kijken bij het spelen van een voorstelling? Hoe speel je een personage? Hoe laat je zien waar we zijn? En hoe maak je een voorstelling spannend? 
In deze workshop maken de leerlingen samen met de theaterdocent een mini-voorstelling.

Proef…
… een grammetje griezels
… een snufje Shakespeare
… een onsje…

Professor Proef komt op school om een theatraal onderzoek te doen. Hierbij vraagt ze om de hulp van de leerlingen. Zo heeft ze al onderzoek gedaan naar wat gruwelijk eng is en ontdekt ze graag waarom de verhalen van Shakespeare nog steeds zo spannend zijn. 

De interesses van Professor Proef zijn breed en ze weet goed aan te sluiten bij de onderzoeksvaardigheden van alle groepen. Kies een van de twee bovengenoemde opties of kom zelf met een onderzoeksvraag!