Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Maatwerk
Theaterlab PROEF ontwikkelt workshops en projecten op maat. Van een kennismaking met theater tot het maken van een schoolvoorstelling, er is veel mogelijk. Op deze pagina vindt u een greep uit de mogelijkheden. Neem voor het bespreken van uw wensen contact op.

Transformatie
Van oude vrouw tot atleet en van zwerver tot Koning. Er zijn zoveel personages te bedenken die je kan spelen en die als ze elkaar ontmoeten bijzondere scènes opleveren. 
In deze workshop leren de leerlingen hoe ze fysiek, mimiek en stem gebruiken om een personage tot leven te laten komen. Er komt een scala aan personages voorbij.
Het is ook mogelijk om te werken vanuit de personages van een boek of thema. 

Presenteren
In deze workshop leren de leerlingen de belangrijkste presentatietechnieken en komen ze erachter wat hun eigen kracht is tijdens het presenteren. Na afloop van de workshop staan de leerlingen zelfverzekerder voor de groep staan en kunnen enthousiasmerend te vertellen.

Regie schoolvoorstelling
Wendy van Delzen is theaterdocent en -maker. Ze combineert haar didactische vaardigheden met artistiek inzicht. De leerlingen leren de benodigde spelvaardigheden en krijgen inzicht in het maakproces. 
Het is ook mogelijk om Wendy als coach betrokken te laten zijn bij een voorstelling, voor de regisseur van de school of de spelers. Ze kan inhoudelijk mee denken met het concept en helpen met de regie.


De PROEFtuin
In de PROEFtuin staat het creatieve maakproces van de leerling centraal. Er wordt gewerkt vanuit een onderzoeksvraag. Deze kan vanuit een wens van de school of vanuit de leerlingen geformuleerd worden. Het maakproces bestaat uit drie onderdelen:

ervaren                  onderzoeken                 creëren

Theater is een interdisciplinaire kunstvorm. De onderzoeksvraag kan dan ook aansluiten bij andere vakken. Zo kun je onderzoeken hoe je vanuit een roman een performance maakt, kun je een eigen Utopia creëren  of verschillende culturen aan elkaar verbinden. En zelfs op basis van wiskundige formules kan er theater gemaakt worden.

Klik hier voor meer informatie.