Terugblik

Terugblik


O MY GOD
– Docent theater

Sinds een aantal jaar geef ik met veel plezier les voor Hoosh educatie. In één of twee dagen maken we met leerlingen van de bovenbouw een performance rondom een middeleeuwse tekst.

Het mooie van de projecten van Hoosh is dat het leerproces van de leerling centraal staat. Als docent werk ik met en vanuit het materiaal van de leerlingen. Hierdoor is iedere performance weer anders en bijzonder ook al heb ik al vaak met de teksten gewerkt.
SBO de Kameleon 
In opdracht van het SOC
Docent theater

In 2019 gaf ik 10 weken les aan de groepen 1/2, 3, 4, 5, 6 en de plus-klassen van SBO de Kameleon. De kameleon is een school voor Speciaal Basisonderwijs, bestemd voor leerlingen die vanwege hun leer-, sociaal-emotionele en/of ontwikkelingsproblematiek onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijsaanbod binnen het regulier basisonderwijs.

Voor deze groepen heb ik lessen ontwikkelt en gegeven waarin de leerlingen kennis maakte met theater. Ze bezig waren met taal, emoties en zich ontwikkelde op het gebied van samenwerking en het uiten van jezelf. De ontmoetingen in de lessen met de leerlingen waren heel bijzonder. Ik zag de leerlingen groeien in deze voor hun spannende en nieuwe werkvormen.Festival de Uitdaging
– Regie, productie en presentatie

Op 24 mei 2019 vond Festival de uitdaging plaats. Voor dit festival was ik verantwoordelijk voor de theaterprogrammering.

Het festival vond plaats in het kader van 400 jaar Synode. 80 jongeren speelde 5 theatervoorstellingen. 3 van de 5 voorstellingen werden gespeeld door leerlingen van Havo 2 het Insula college. Waarvan ik één voorstelling regisseerde. De andere twee voorstellingen werden beide door mij geregisseerd en werden gespeeld door jongeren van Jeugdtheaterschool ToBe.

De vraag “heeft de mens een vrije wil?” stond centraal tijdens de voorstellingen die gespeeld werden. Ik presenteerde de avond en deelde met het publiek hoe de thema’s van de Synode nu relevant zijn. Na afloop werd het publiek op de gang nog verrast door een dansoptreden van de jongeren van ToBe.

Voorafgaande en na afloop werden er vlogs gemaakt door Dordt vlogt.

Theater na de Dam
– Regie

4 en 5 mei 2018 speelde de jeugdproductie van ToBe in een bijzondere voorstelling in het kader van Theater na de Dam. Met veel plezier heb ik gewerkt met deze jongeren samen met Marijk de Vos (dans) en Kiki Luitwieler (zang). We waren onderdeel van een grotere samenwerking met Schouwburg Kunstmin en het Dordrechts Philharmonisch Orkest.
“Het is enorm knap dat Wendy van Delzen en Marjolein Slots de kinderen zo ver kregen dat ze dit durfden in de groep. Dit is iets wat wij niet kunnen.”

Theaterworkshop bij opera IL Bosco dell’amore

Samen met Marjolein Slots (Wishfull singing) ontwikkelde ik een opera-/ theaterworkshop ontwikkelt voor basisscholen in Leusden. We veranderen net als Daphne in een boom en onderzochten in welke personages, dieren, voorwerpen je nog meer kan veranderen en hoe je dit kan uitbeelden.

Klik hier voor het krantenartikelVolg Theaterlab PROEF ook op Facebook

en Instagram